НОВИНИ

МВР няма данни разстреляният бизнесмен Петър Христов да е бил заплашван

Изстрели посред бял ден в София. 49-годишният бизнесмен Петър Христов беше застрелян с няколко куршума пред офиса си, който се намира в близост до голям търговски център. Полицията издирва извършителя.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:05, 08.01.2018
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Сигналът за стрелбата е подаден в полицията минути след 10 часа сутринта. Петър Христов е разстрелян в гръб пред офиса му на улица ,,Ралевица".

старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Проверяваме много версии. Всички възможни места, откъдето може да се е случила стрелбата, се проверяват и се правят огледи.
главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД ,,Национална полиция": Не е имал охрана. Имал е фирмен автомобил с шофьор, който го е придружавал.

Шофьорът става пряк свидетел на убийството. Именно той откарал Христов във ВМА. Раните обаче били фатални, а опитите за реанимация неуспешни.

старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: В 10:49 часа за съжаление лицето е починало.

След стрелбата районът остана блокиран от полицията за часове.

Не може да се влиза и излиза. Става само със записване. Най-вероятно съм го виждал, но не знам как се казва.
;

Според източници на БНТ стрелецът е произвел осем изстрела. Три куршума улучват Христов в корема, три в тила, един в главата и един във врата. Килърът е използвал малокалибрено оръжие. Разследващите все още установяват позицията на стрелеца. Една от версиите е, че изстрелите са произведени от строежа, който се намира срещу офиса на Христов.

След направения оглед от МВР заявиха, че няма информация убитият бизнесмен да е получавал заплахи. Основните версии са свързани с бизнеса му. Проверява се също така и дали убийството има връзка с простреляния шеф на отдел в НАП Иво Стаменов.

главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД ,,Национална полиция": Има интереси в строителството, има интереси в хранително-вкусовата промишленост с добра репутация в обществото. Не изключваме версии и свързани с личния му живот. Не установяваме да е имал интереси към търговия с високо рискови акцизни стоки.

Според източници, близки до разследването, на името на Петър Христов има над 100 регистрирани фирми. Той е известен и като крупен инвеститор на територията на област Велико Търново. Преди близо 7 години е участвал и в надпреварата за председател на Строителната камара. Според разследващите миналото на Христов се свързва и със силовата групировка СИК. Той е съдействал на МВР за разкриването на тежко криминално престъпление.

главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД ,,Национална полиция": ,Извършваме проверка по всички възможни информационни фондове и на нашето министерство и на министерството на правосъдието. Така че да бъдем максимално конкретни при изучаването на неговия живот в детайли.

Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над два месеца община Асеновград чака разрешение да обезопаси опасна местност
Над два месеца община Асеновград чака разрешение да обезопаси опасна местност
Варненските Делфини в подкрепа на доброто
Варненските "Делфини" в подкрепа на доброто