НОВИНИ

Реакции на партии и политици от нашия парламент

Българските институции реагираха много адекватно на случващото се в Турция, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ Цветан Цветанов и допълни, че в момента няма засилване на мигрантския поток по границата ни.

bnt avatar logo
от БНТ
19:54, 16.07.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Заместник-председателят на ПГ на БСП - лява България Ангел Найденов също оцени като навременна реакцията на институциите ни и акцентира на факта, че въпреки напрежението и жертвите, в Турция не е била премината границата, отвъд която започва гражданската война.


В позиция за ситуацията в Турция, от ДПС изразиха тревога за събитията в южната ни съседка, където живеят няколкостотин хиляди български граждани. ДПС изрази категоричната си позиция в подкрепа на законно избраните институции президент, парламент, правителство.


Лидерът на ВМРО и зам.-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов заяви, че България трябва да поиска реална финансова и техническа подкрепа за българските служби за сигурност и армия за опазване на европейската граница между България и Турция.


ПГ на "Атака" поискаха да бъде свикан Консултативния съвет за национална сигурност заради случващото се в южната ни съседка.


Реакцията и отпора, който даде турският народ на опита за военен преврат в страната е урок по демокрация - заяви съпредседателя на ПГ на БДЦ - Народен съюз Красимира Ковачка. Другият съпредседател, Румен Йончев заяви, че опитът за преврат в Турция е показал нестабилността на южния фланг на НАТО и световните лидери са изненадали с мълчанието си в първите часове.


Лютви Местан каза, че осъжда опита за военен преврат в Република Турция, защото е насилствен, антидемократичен акт срещу конституционните устои на съседната ни държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменени полети и блокирани български туристи в Истанбул
Отменени полети и блокирани български туристи в Истанбул
Мехмед Мехмед: Ердоган не е най-доброто за Турция, но няма по-добро от него
Мехмед Мехмед: Ердоган не е най-доброто за Турция, но няма по-добро от него