НОВИНИ

Реакции в НС около номинацията на Ирина Бокова за шеф на ООН

Ирина Бокова бе официално номинирана за поста Генерален секретар на ООН. В официално писмо на Външно министерство, подписано от министъра на външните работи, се казва, че с биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН. Ето първите коментари след официалното съобщение.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова Цвета Младенова
12:14, 10.02.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас


Даниел Митов-министър ва външните работи: Аз съм изключително разочарован от целия истеричен, писклив, фалцетен шум и тон, с който напоследък се говори по тази тема. По никакъв начин конкретната подкрепа на определени партии и политици в този момент не допринесе за успеха на номинацията.
Джема Грозданова - председател на Комисията по външна политика в НС, ГЕРБ: Аз не смятам, че номинацията е забавена, мисля, че навреме е направена. Надяваме се да направим една добра кампания, която да завърши с положителен резултат.
Гроздан Караджов - депутат от ПГ на РБ, на въпрос защо не подкрепяте тази кандидатура: Вече отговорих, че става въпрос за кандидатура, която много раздели и поляризира обществото и това не може да бъде кандидатура, която България да излъчи, още видно, че обществото не я излъчва единно.
Михаил Миков - председател на БСП "Лява България": Положително, чудесно, макар и закъсняло, сега правителството трябва да ангажира нашите посланици за усилена работа, за да може България да постигне един много добър резултат.
Алиосман Имамов - депутат от ПГ на ДПС: Мога да кажа, че от всички кандидати за този пост, имам предвид български кандидати, тя отговаря най-добре на изискванията за този висок пост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов: Българската независима енергийна борса работи перфектно
Иван Иванов: Българската независима енергийна борса работи перфектно
Откриват DMS кампания за Драгоманското блато
Откриват DMS кампания за Драгоманското блато