НОВИНИ

Диктаторите в модата представиха колекциите пролет/лято 2016

Шанел, Версаче, Диор и Валентино представиха своите колекции висша мода за сезон пролет-лято 2016 година. Лидерите на световния моден подиум отново изненадаха с нестандартни ревюта и интересни предложения за дамите.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
10:27, 10.02.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Карл Лагерфелд за Шанел изненада с ефектно ревю по време на представянето на новата си колекция пролет/лято 2016 г. След като предишното му дефиле беше представено в напрегнатата атмосфера на летище, този път дизайнерът реши да смени декора със спокойна дзен градина.

Повлиял съм се от всичко наоколо.Това е един вид релакс, дзен нагласа в модерния дух на нашето време, казва Лагерфелд.

Колекцията е повлияна от модата през 50-те и 60-те години на миналия век, също от епохата на Великия Гетсби. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха актрисите Даян Крюгер и Гуинет Полтроу.

Донатела Версаче показа луксозна колекция за сезон пролет/лято 2016 г., вдъхновена от спортния шик. Предложени бяха прилепнали към тялото рокли и тоалети с бродерии .

Колекцията на "Диор" представи висша мода, посветена на модерната жена, която е забързана, но винаги се движи със стил и гордост.

Валентино е вдъхновен от земята. И съвсем естествено манекенките се разходиха боси по модния подиум. Показани бяха модели с подчертано ориенталско
влияние. Дълги рокли, палта тип кимоно и препокриващи се туники са декорирани с животински мотиви, бродерии и бижута. Дизайнерът е заложил и на интересен контраст при материите. Тежко кадифе е съчетано с коприна и ефирен шифон. Земните тонове в колекцията символизират визията на Валентино за свободна и независима жена, която осъществява контакт с природата в един хаотичен свят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха 17-годишен за умишленото убийство на Михаил от Кърджали
Обвиниха 17-годишен за умишленото убийство на Михаил от Кърджали
​Алексей Петров не познавал обвинените за атентата срещу него
​Алексей Петров не познавал обвинените за атентата срещу него