НОВИНИ

Референдум в БСП за президентските избори

35% от членовете на БСП вече са гласували във вътрешнопартийния референдум формата, в който ще се явят социалистите на президентските избори. Това обяви председателят им Корнелия Нинова, след като днес и тя даде гласа си в допитването, в клуба на БСП-Оборище, където членува. Нинова каза, че БСП има амбицията кандидатите им за президент и вицепрезидент да са ясни в началото на август.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:45, 30.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Два са въпросите в бюлетината, която Корнелия Нинова попълни и пусна в урната на партийния си клуб - "По какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент" и "С кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепата на общи кандидатури?"

Корнелия Нинова - председател на БСП
За нас е изключително важно да чуем гласа на членовете на партията, да знаят, че те са решаващите в този момент, че ние ще се вслушаме в тяхното желание, в тяхното мнение и се надявам, че това мнение ще бъде наистина обединената левица да победи на тези избори, като покаже друго лице, друг начин на правене на политика.
;

Корнелия Нинова запази в тайна как е гласувала, за да не влияе на членовете на БСП. Допълни, че ако социалистите не успеят да обявят президентската си двойка до началото на август, когато е и традиционния им събор на Бузлуджа, крайният срок е 30 август.

Корнелия Нинова - председател на БСП
Искаме да покажем друг тон в тази кампания - максимално рано да се представи президентът, ние всички партии и без това сме в закъснение, да има време за кампания, да има време хората да го видят, да го чуят какво говори, да има време за дебати с другите кандидати.

Нинова отрече да са имали разговор с Георги Първанов за президентските избори по време на посещението им в Москва, където и двамата бяха на конгреса на партия "Единна Русия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена от село Лешко - без личен асистент
Възрастна жена от село Лешко - без личен асистент
Вълна от ксенофобски прояви срещу източноевропейци във Великобритания
Вълна от ксенофобски прояви срещу източноевропейци във Великобритания