НОВИНИ

Рекорд на взривени банкомати за една нощ у нас

Истински рекорд на взривени банкомати за една нощ.Три машини бяха ударени на различни места. Два в София и един в град Баня. В София става дума за един в ж.к. "Левски" В, а другият - в Банкя. Според предварителната информация при първия случай няма откраднати пари, при втория има открадната сума, но размерът ѝ се уточнява.Вижте повече в прякото включване в обедните ни новини от Зоя Велинова, която е в Банкя.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:02, 27.10.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

И двата банкомата, които са разбити в София са в банкови офиси.

В Банкя офисът на банката буквално е изтърбушен. Взривът е бил толкова силен, че са го чули на два километра от центъра на Банкя, навсякъде има пръснати стъкла по улицата. Самият банкомат бе извозен преди часове от наети от банката хамали. Той е в неузнаваемо състояние, няма ги касетите с парите, няма и пръснати пари, въпреки че много хора се оглаждаха за това.

Най-важното е, че няма жертви и ранени и при двата взривени банкомата и в ж.к "Левски", и в Банкя.

;

Взривът е направен така, че няма поражения по съседните сгради. Пострадал е единствено клонът на банката.

Хората твърдят, че този банкомат в Банкя е бил обиран и преди. И за двата банкомата се водят процесуално-следствени действия. За сега не се знае точно каква е сумата на откраднатите пари.

Междувременно в град Баня, Карловско тази нощ бе направен опит за обир на банкомат. Кметството в Баня е запечатано, след като около два часа след полунощ неизвестни се опитаха да разбият банкомата във фоайето. Не са успели, тъй като се е задействал СОТ-ът и 5 минути по-късно пристигнали охранители. Предполага се че извършителите са двама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Отменено е бедственото положение в Камено
​Отменено е бедственото положение в Камено
Без  увеличение на таксата за битови отпадъци в Кюстендил
Без увеличение на таксата за битови отпадъци в Кюстендил