НОВИНИ

Рекордно количество оръжие беше открито в София

Рекордно количество оръжие беше открито в София при спецакция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Задържани са шестима души, като единият от тях е тарторът на групата. Очакват се обаче още арести. При втора спецакция е разбита престъпна група за контрабанда на цигари, като са заловени един ТИР фалшиви кутии, маскирани като памперси. Повече подробности вижте в репортажа на Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:30, 20.11.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Полицията под ръководството на специализираната прокуратура са работили по случая с незаконните оръжия от няколко месеца.

Иван Гешев: В резултат на проведените съвместни действия са извършени множество претърсвания и обиски основно на седем адреса, като част от резултата виждате в момента.

Задържаните са хванати при опит да бъде сключена сделка за продажба на пистолети. Тепърва ще се уточнява дали оръжията са използвани и с тях са извършвани престъпления.

Ивайло Спиридонов: Лицата, които се занимаваха с незаконно държане и разпространение на незаконни оръжия, бяха изключително конспиративни.
Иван Гешев: Намерените до момента огнестрелни оръжия съвсем спокойно могат да въоръжат и то не лошо едно цяло поделение. Всеки от вас може да си представи какъв резултат би имало грубо казано на жаргон - излезнат на улицата.

Оръжията са открити в частни домове в столицата като при претърсванията са били намерени още 250 патрона, скимиращи устройства и монети с вероятна колекционерска стойност. Най-вероятно групата се е готвела да изнесе част от оръжията, а други да продаде у нас. Не са задържани клиенти по сделките.

Георги Костов: В най-новата история на България няма такава реализация, при която правоприлагащ орган да е иззел действащи годни за стрелба над 60 броя огнестрелни оръжия.

В друга спецакция в склад в столичния квартал "Слатина" са открити над 450 хиляди фалшиви кутии цигари превозвани в ТИР, маскирани като памперси. Те са произведени извън страната и са внесени от Гърция, половината са имитирали родни марки. Задържани са седем души.

Георги Костов: Несигурното време и политическата криза по никакъв начин няма да повлияе на нашите действия, на нашата решимост да противодействаме на този тип престъпност.

Разработките по двата канала - за оръжие и цигари ще продължат, заканиха се още от МВР и прокуратурата.


Част от кадрите са предоставени от МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключват изборите за кандидат-президент на френската десницата
Приключват изборите за кандидат-президент на френската десницата
Танцувай в името на доброто
"Танцувай в името на доброто"