НОВИНИ

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция

Ние искаме да бъде спряно гледането на Истанбулската конвенцията в Народното събрание. Утре внасяме необходимите подписи на народни представители от БСП за България в Народното събрание с искане за решение за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:48, 24.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
бсп иска референдум истанбулската конвенция

„Тя създаде огромно напрежение в българското общество, различни мнения, мнения на църквата, тежка дискусия вчера. Това е разделение. Към конвенцията не е приложен обяснителният доклад, както и доклад на Министерски съвет, който да указва какви национални закони трябва да променим след нейното ратифициране. Няма яснота”, заяви Нинова.

Затова, каза тя, искат да се спрат всички процедури по гледането ѝ в парламента, да се направи истинска обществена дискусия. „Смятаме, че този, който трябва да се произнесе по този въпрос, е българският народ. Ето защо утре внасяме необходимите подписи на народни представители от „БСП за България” в НС с искане за решение за провеждане на референдум по Истанбулската конвенция. Само народът и суверенът може да каже волята си по този въпрос, след създалата се вече ситуация”, заяви Нинова. Въпросът, който предлагат да бъде зададен, е: „За” или „против” сте ратификацията на Истанбулската конвенция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти от Екоинспекцията в Русе спасиха бедстващи животни
Експерти от Екоинспекцията в Русе спасиха бедстващи животни
Грипна епидемия в Софийска област и Бургаско, затвориха 314 училища
Грипна епидемия в Софийска област и Бургаско, затвориха 314 училища