НОВИНИ

Кметът на София глобява строителите 30 хиляди лева на ден за забавяне

До 30 хиляди лева неустойка на ден може да плати строителната фирма изпълнител на ремонта на булевард „Витоша“ в столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на текуща проверка състоянието на ремонта. Той трябва да приключи в средата на месеца.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски БТА
14:10, 01.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Ремонтът на булевард "Витоша" се извършва на два етапа. Първият - от булевард "Патриарх Евтимий" до булевард "България", приключи през миналата година и струваше 3 милиона лева. А вторият, който стига до входа на Южния парк, на стойност над 2.9 милиона лева.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Тук бяха подменени трамвайните релси. Ще се изгражда велоалея по платната, подменят се и тротоарните настилки, осветлението."

След завършването на реконструкцията ще започне ремонт и на вътрешно кварталните улици в карето на улица "Д-р Стефан Сарафов" до улица "Петко Каравелов". Кметът Фандъкова каза, че на всички места, където текат общински ремонти, работното време е удължено, а обектите се проверяват ежедневно. Столичният кмет разкри още, че се търси начин да бъде изградена и велоалея по булевард "Владимир Вазов", която да се свързва с тази на булевард "Ботевградско шосе" и да бъде част от цялостната велоалейна мрежа на София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: С Гърция имаме абсолютно единомислие във всички критични сфери
Борисов: С Гърция имаме абсолютно единомислие във всички критични сфери
Руски военен хеликоптер с петима души на борда беше свален в Сирия
Руски военен хеликоптер с петима души на борда беше свален в Сирия