НОВИНИ

Отложиха делото срещу Иван Евстатиев

Пловдивският районен съд не даде ход на делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие срещу 16-годишна ученичка. Причината - двамата адвокати по делото не се явиха в заседателната зала. За първи път в съда се яви и пострадалото момиче, но родителите й забраниха тя да бъде снимана. Заради естеството на делото, то се гледа при закрити врати.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
11:47, 01.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Родителите на пострадалото момиче депозираха граждански иск в размер на 10 000 лева за преживени болки и страдания. Заради заболяване на адвокат Колчева и отпуск на втория защитник на Евстатиев делото бе отсрочено за октомври.

Георги Белухов - баща на пострадалата: Разбираме, че това е във връзка с отпускарските сезони, нищо не ни притеснява, защото обвиняемият е в ареста.

Адвокатът на момичето заяви, че при разпитите Евстатиев продължава да твърди, че сексуалният акт е бил доброволен.

Иван Грошев - адвокат на пострадалата: От десет обстоятелства Евстатиев признава осем, признава познанство, виждане, признава ухажване, признава контакт сексуален, това е една много добра макар и примитивна форма на защита. Признава девет неща, но не казва, че контактът е против волята на момичета.
БНТ: Има ли доказателства за изнасилване?
Иван Грошев - адвокат на пострадалата: Има доказателства, че е осъществен полов акт, това е обективен факт, доказан е с медицинска експертиза. Момичето до този момент не е водило сексуален живот, това също е установено категорично от вещите лица. Следи от насилие по тялото действително не са открити.

Делото ще продължи на 10 и 11 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват продажбите на легален алкохол в Русия
Намаляват продажбите на легален алкохол в Русия
Ангел Кунчев: Голям коктейл от вируси ни очаква през месец август
Ангел Кунчев: Голям коктейл от вируси ни очаква през месец август