НОВИНИ

Резултатите от доклада на ЕК бяха представени пред ЕС посланиците у нас

Постигнатите резултати и набелязаните действия във връзка с констатациите на последния мониторингов доклад на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка са били тема на работната среща с посланиците на страните-членки на ЕС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

bnt avatar logo
от БТА
13:24, 26.11.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
резултатите доклада бяха представени посланиците нас

В дискусията са участвали министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на правосъдието Цецка Цачева, председателят на ВСС Боян Магдалинчев и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Министър Маринов е отбелязал, че са били положени системни усилия за укрепване - законодателно и кадрово, на ГДБОП. Той е допълнил, че продължава работата по линия на корупцията - както чрез укрепване на вътрешния капацитет, така и в сътрудничество с всички останали институции, които имат за задача да й противодействат.

Политическата воля на правителството и обнадеждаващите оценки в доклада са гаранция за устойчивост и необратимост на процесите. Ще продължим да работим така, че Механизмът да бъде приключен окончателно преди край на мандата на тази Комисия, подчертал вътрешният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македония е страната с най-замърсен въздух в Европа
Македония е страната с най-замърсен въздух в Европа
3 млн. долара в криптовалута бяха иззети след разбиване на престъпна група
3 млн. долара в криптовалута бяха иззети след разбиване на престъпна група