НОВИНИ

Родители на деца с увреждания във Варна и Бургас започват безсрочни протести

Родители на деца с увреждания във Варна и Бургас започват безсрочни протести срещу социалната политика на държавата.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 11.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

БУРГАС

Палатковите лагери са в подкрепа на протеста в София. Идеята на организаторите е повече хора да изразят подкрепа към акцията, която придоби популярност под мотото „Системата ни убива". Протестиращите настояват за въвеждане на система за оценка на уврежданията и социално включване в детските учебни заведения.

ВАРНА

Във Варна палатковият лагер е пред сградата на общината. И тук протестиращите настояват за реална интеграция, следвайки ценностите, заложени в Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Според тях директивите, заложени в Конвенцията, се разминават с последните промени у нас. Участниците в палатковия лагер предлагат изцяло нова концепция.

Гергана Маврова, организатор: Лагерът ще е безсрочен, докато получим това което искаме, а то е закон за личната помощ, индивидуална оценка на потребностите на всеки един човек с увреждания или дете с увреждане.
Милена Райкова: Искаме най-накрая нашите деца да станат видими за политиците. Видими не само с техните проблеми, но и с начина на живот на техните семейства.

Вижте повече във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицай е открит мъртъв в Перник
Полицай е открит мъртъв в Перник
Докладът на КНСБ констатира много нарушения на трудовото законодателство
Докладът на КНСБ констатира много нарушения на трудовото законодателство