НОВИНИ

Роджър Уотърс разкритикува Тръмп на безплатен концерт

Басистът и вокалист на легендарната британска рокгрупа "Пинк Флойд" Роджър Уотърс организира безплатен концерт в столицата на Мексико, който бе посетен от над 200 000 души. По време на шоуто Уотърс остро разкритикува президента на страната Енрике Пеня Нието и кандидата за държавен глава на Съединените щати Доналд Тръмп.

Георги Петров
от Георги Петров
08:59, 03.10.2016
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Безплатният концерт продължи около два часа, по време на които публиката получи възможност да чуе редица класически песни на "Пинк Флойд". Наред с това Роджър Уотърс сподели и политическите си позиции, като застана категорично срещу републиканския кандидат за президент на Съединените щати Доналд Тръмп и мексиканския държавен глава Енрике Пеня Нието.

По време на концерта изображение с лицето на Тръмп бе проектирано на видеостената зад Уотърс с надписи като "задник" и "идиот". Ексцентричният милиардер е известен с намеренията си да построи стена на американската граница с Мексико и с обвиненията си към мексиканските власти, че изпращат в Щатите изнасилвачи и наркотрафиканти. Именно затова решението на мексиканския президент Енрике Пеня Нието да приеме Тръмп на официално посещение бе посрещнато с широко неодобрение от обществеността в страната. Тези настроения бяха потвърдени и от посетителите на концерта на Роджър Уотърс.

;
Сантиаго Фигероа: "Ние всички сме тук, за да се насладим на хубавата музика, но и да почувстваме малко повече от силата, която някои от нас започваме да изпитваме срещу правителството и президента. Роджър Уотърс е човек с дълбок обществен дух, с впечатляващ политически ум. За мен е чест да преживея това, особено на сцена, която е символична за страната ми и за целия свят".
Ира Сото: "Смятам, че това, че той дискутира политически въпроси, е добре, тъй като той е информиран човек, знае какво се случва в страната и подкрепя народа".

Уотърс заяви, че политиката на Пеня Нието е провал и го призова да слуша своя народ. По-късно този месец прочутият фронтмен ще сподели сцената на фестивала "Пътуване през пустинята" в американския щат Калифорния с други роклегенди като Боб Дилън и Мик Джагър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден Габрово е домакин на форум за бъдещето на Европа
Трети ден Габрово е домакин на форум за бъдещето на Европа
Пътят между Тетово и Беловец е в окаяно състояние
Пътят между Тетово и Беловец е в окаяно състояние