НОВИНИ

​Румен Порожанов пое поста на министър на земеделието, храните и горите

За първи път влизам през тази врата. Надявам се името на министерството да не продължава да се удължава, защото "последният може да забрави да затвори вратата". С тези думи новият земеделски министър Румен Порожанов прие поста от колегата си в служебния кабинет проф. Христо Бозуков.

bnt avatar logo
от БТА
15:29, 04.05.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
​румен порожанов пое поста министър земеделието храните горите

Порожанов, който до днес оглавяваше Държавен фонд "Земеделие" се пошегува заради смененото име на ведомството, което вече ще се нарича Министерство на земеделието, храните и горите.

"Много съдържание има в това министерство и то не може да бъде изписано в неговото наименование", каза Порожанов. Той посочи още, че се надява в средносрочна перспектива да се пребори с теми, отлагани от години, като "Напоителни системи" и с други второстепенни разпоредители, които трябва да се стабилизират юридически и финансово. Като особено важен и отговорен въпрос Порожанов определи новия програмен период и заложените в него приоритети - за ОСП и председателството на ЕС от страната ни. Това ще бъде една от много важните цели, които трябва да приемем достойно и да комуникираме в рамките на този сериозен период, заяви новият министър на земеделието, храните и горите. Той подчерта, че земеделието е един от водещите икономически отрасли в държавата и се гордее с факта, че е бил част от него.

Румен Порожанов благодари на екипа на проф. Бозуков за свършената работа.

Служебният министър проф. Христо Бозуков приветства колегата си с "добре дошъл" и каза, че няма да му дава съвети, защото той, по думите му, бил достатъчно добре запознат със ситуацията.

"Знае при какви условия поехме ръководството на МЗХ. Успяхме да се справим с това, което се изискваше от нас като служебно ръководство", посочи Бозуков. Той изрази удовлетвореност от това, че въпреки тежката ситуация министерството ще успее да се справи с кампанията по изплащането на субсидиите с месец по-рано.

"Падна ни още една грижа с удължаване на срока за подаване на заявленията за кампания 2017 г. от Европейската комисия, така че с чиста съвест ще предадем министерството на новия министър и му желаем успех", коментира още Бозуков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Шумен осиновяват  паметници, за да се грижат за тях
В Шумен "осиновяват" паметници, за да се грижат за тях
Приоритет на социалния министър ще е реформата при инвалидните пенсии
Приоритет на социалния министър ще е реформата при инвалидните пенсии