НОВИНИ

Румен Радев беше гост на тържествата в Деня на Самоков

Самоков тържествено отбеляза своя празник в Деня на покровителя на града Свети Симеон Самоковски. Гости на официалното събитие бяха президентът Румен Радев, патриарх Неофит, председателят на БСП Корнелия Нинова, депутати.

Александър Марков
от Александър Марков
22:45, 21.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
румен радев беше гост тържествата деня самоков

Хиляди жители на града присъстваха на тържествения водосвет, който Негово светейшество Патриарх Неофит отслужи на площад "Захари Зограф".

Деца, спечелили медали на олимпиади и изявили своите таланти, бяха отличени от кмета на града Владимир Георгиев с почетни грамоти и стипендии.

Под звуците на българския химн на площада беше издигнат българския флаг, а в словото си към събралите се хора президентът Румен Радев посочи природните богатства в района като предпоставка за икономическото развитие на града.

Румен Радев, президент на Р България: Днес Самоков, на този свят ден чества и своя празник, приемайки гости от близо и далеч. Събирайки ни с Негово светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, и то тук - в една от люлките на българското Възраждане. Вярвам, Ваше Светейшество, че това е пример за всички наши сънародници, че трябва всички заедно да полагаме грижи за опазване на нашата българска духовност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души са загинали при земетресение на италианския остров Иския
Двама души са загинали при земетресение на италианския остров Иския
Чили одобри закон за частична отмяна на забраната върху абортите
Чили одобри закон за частична отмяна на забраната върху абортите