САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Румен Радев: „Иновации и младеж“ е значим ресор

Президентът Румен Радев определи като достатъчно значим ресора „Иновации и младеж", който България получава в новата Европейска комисия. Държавният глава очаква страната ни да има активна роля в този важен ресор.

от Мариела Хубинова
15:35, 10.09.2019 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Румен Радев коментира и „шпионския скандал", който избухна вчера. Президентът беше в Пловдив за откриването на португалски инвестиционен проект.

Президентът Радев заяви, че обвинението в шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко. И затова той очаква от следствието да представи необходимите факти, защото в противен случай ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешно-политически сценарий.

Румен Радев - президент на Република България: Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите.

Радев отново разкритикува управляващите, като изтъкна, че те не могат да се справят със сериозните проблеми в страната.

Безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг, допълни държавният глава.

По думите на Румен Радев това противопоставя хората - и в миналото и в настоящето, и те не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите.

На въпрос дали е атака срещу президентската институция разпитът на социолога Живко Георгиев - член на Стратегическия съвет при президента, за проведено от него социологическо проучване преди президентските избори, държавният глава беше категоричен, че твърденията са абсурдни и нелепи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Черен дим над Шумен заради изгорели гуми
Черен дим над Шумен заради изгорели гуми
Британският парламент беше разпуснат за пет седмици
Британският парламент беше разпуснат за пет седмици