НОВИНИ

Румен Радев откри форума "Кариера в България. Защо не?"

Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек. Toва заяви държавният глава Румен Радев при откриването на единадесетото годишно издание на форума "Кариера в България. Защо не?". Събитието се провежда под патронажа на президента.

bnt avatar logo
от БТА
10:11, 20.09.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
румен радев откри форума кариера българия

Той се обърна към кандидати за работа в България изрази вяра, че те са на този форум, защото се водят от мисълта за България.

"България има нужда от вашите знания, опит и качества днес", каза държавният глава.

По думите му, кандидатите за работа в България са дошли да търсят своето кариерно развитие с "нов заряд на непримиримост към несправедливостта и беззаконието, с които нашето общество постепенно се примири и които са основната пречка за нашето обществено развитие", заяви президентът Радев.

"За мен вие сте по-важни от чуждестранните инвестиции в България", обърна се президентът към кандидатите. И допълни, че България има остра нужда да преодолее изоставането и да поеме по пътя на една всеобхватна модернизация, а кандидатите имат знанията и опита, с които да постигнат това. Качества, които по думите му струват повече от парите.

"Справянето със беззаконието, търсенето на нови социални модели, достъпът до качествени образование и здравеопазване и социални услуги, тук в България, възстановяването на прекъснати социални връзки, всичко това зависи от нас. Това е нашата обща битка за една нова модерна България, в която да се чувствате по-добре, отколкото навън", заяви още президентът Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите на Северна и Южна Корея изкачиха смятан за свещен вулканичен връх
Лидерите на Северна и Южна Корея изкачиха смятан за свещен вулканичен връх
Фолксваген се оттегля от Иран,  съобщи американски дипломат
"Фолксваген" се оттегля от Иран, съобщи американски дипломат