НОВИНИ

Румен Радев: Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път

По повод годишнината от 10 ноември, президентът Румен Радев коментира във Фейсбук, че преди 30 години България е поела по нов път, но надеждата за по-добър живот се е сблъскала с дълбоки обществено икономически сътресения, за които българите са платили висока цена.

bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 10.11.2019
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Според държавния глава, България е направила важен геополитически избор, но не е успяла да изгради трайни основи на върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Затова днес политическите констатации продължават да се разминават с реалността за мнозинството граждани. Президентът посочва, че бедността, безнаказаната корупция и престъпност, и ниското ниво на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат бъдещето ни.

Румен Радев отбелязва също, че ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава с висок стандарт на живот и сигурност, трябва да бъде гарантирана необратимост на демократичните процеси, върховенството на закона, прозрачност и ефективност на институциите, както и да бъде формирано свободно и овластено гражданско общество.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: Ние от ДБ не сме подкрепяли никого на втория тур
Радан Кънев: Ние от ДБ не сме подкрепяли никого на втория тур
Лицето на демокрацията Лияна Панделиева - 30 години по-късно
"Лицето на демокрацията" Лияна Панделиева - 30 години по-късно