НОВИНИ

В Румъния разбиха мрежа, която отвлича хора за роби

Румънската полиция разби мащабна мрежа за трафик на хора. По време на акцията в Беревоещ, на около 170 км от Букурещ, са спасени трима възрастни и две деца, на видима възраст 10-12 години. Те са намерени оковани с вериги в една от къщите в селото. Арестувани са 29 заподзряни, част от голяма ромска фамилия. Предполага се, че жертвите на престъпната група са над 60. Били са принуждавани да просят, да вършат тежка физическа работа.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
14:34, 14.07.2016
Чете се за: 00:20 мин.
По света
румъния разбиха мрежа отвлича хора роби

В изявлението на Дирекция за борба с организираната престъпност и тероризма се казва, че те са били роби в буквалния смисъл на думата. Освен че са били оковавани нощем, за да не избягат, господарите им са ги карали да се бият по между си, да се хранят от земята.

Предполага се, че някои от тях са били сексуално насилвани. Ромската фамилия е отвличала предимно мъже и момчета с умствени проблеми или от много бедни семейства. Мрежата за съвременно робство е работила от години.

В рейда са участвали повече от 160 полицаи. В къщата, където са намерени задържаните, са открити повече от 56 хиляди долара, над 2 кг злато и 3 микробуса, които се смята, че са използвани за криминални прояви.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Над 18 милиона лева са прибрали телефоните измамници
​Над 18 милиона лева са прибрали телефоните измамници
Смяна на времето – валежи и гръмотевици, температурите падат с 10 градуса
Смяна на времето – валежи и гръмотевици, температурите падат с 10 градуса