НОВИНИ

Рушен Риза: Най-добре ще е Ахмед Доган да се върне начело на ДПС

На 24 април ДПС ще избере своя председател. Месец и половина преди партийния форум вече е ясно, че депутат Четин Казак е номиниран за партиен лидер.

рушен риза добре ахмед доган върне начело дпс
bnt avatar logo
от БНТ
08:25, 10.03.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Предстоят още 27 областни конференции, на които могат да бъдат издигани кандидат председатели, уточни съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Той не очаква кой знае какви сътресения да се случат в партията, тъй като ДПС вече е зряла партия.

Ако Ахмед Доган отново стане лидер на Движението, ще е най-добре, смята Рушен Риза. Но това са само пожелания на всички структури на ДПС, тъй като той не иска да се връща в активната политика, допълни Риза.

Съпредседателят на ДПС не скри, че партията наблюдава какво ще направи ДОСТ.

"Рано или късно те ще разберат, че това не е печеливш проект. Не очаквам ДОСТ да даде нещо ново в политиката. Лютви Местан е израсъл кариерно в ДПС и не вярвам за месец-два да се промени. Никой не е ограничавал политиката, която е искал да провежда. Сега е тръгнал да говори нещо различно и затова виждам в него малко двуличие", коментира още Рушен Риза.

Според Рушен Риза трябва да има антикорупционен закон, но много трябва да се внимава на каква база стъпва: "Не може да се създаде един орган, който да разследва корупцията по висшите етажи на властта и същата тази власт да назначава този орган", обясни той притесненията на ДПС.

Борбата с корупцията се води на добро ниво в България, лошото е, че нещата, които се правят, трудно се забелязват от медиите. Той даде примери с депутати, които са влизали в затвора, но не са били отразени от медиите.

В сферата на сигурността ДПС би подкрепила всяка една реформа. Ако се прецизират правомощията на полицията, могат да се постигнат много повече резултати, смята Рушен Риза. Би било добре малцинствата да имат представители в системата за сигурност. Така ще падне и процентът на битовата престъпност, аргументира се съпредседателят на ДПС.


Вижте цялото интервю в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десислава Танева: В някои от проверените мандри се използва суровина от ЕС
Десислава Танева: В някои от проверените мандри се използва суровина от ЕС
Джакпотът в 6 от 49 е близо 5,5 млн. лв
Джакпотът в "6 от 49" е близо 5,5 млн. лв