НОВИНИ

Руският съвет за сигурност заседава за Северна Корея

Президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил днес последното ракетно изстрелване от Северна Корея с руския съвет за сигурност, съобщи на брифинг говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
17:15, 15.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
руският съвет сигурност заседава северна корея

Участниците в заседанието обменили мнения относно положението на Корейския полуостров с оглед на последното изстрелване на ракета от Пхенян.

Песков съобщи също така, че на 18 септември президентът Путин ще посети военното учение "Запад-2017". Тази визита не е свързана с изразеното от западните страни безпокойство относно това учение, добави той.

Президентът ще посети учението на територията на Ленинградска област, посочи Песков и каза, че повече подробности ще бъдат съобщени по-късно.

"Путин винаги посещава (такива мероприятия) в качеството си на върховен главнокомандващ", отбеляза говорителят, отговаряйки на въпроси на журналистите.

Съвместните стратегически учения "Запад-2017" протичат от 14 до 20 септември на шест полигона в Русия и Беларус. В тях участват около 12,7 хил. военни, около 70 самолета и хеликоптера, до 680 единици бойна техника, включително около 250 танка, до 200 оръдия, реактивни системи за залпов огън и миномети, отбелязва ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Районната прокуратура в Горна Оряховица се самосезира след случая с фипронила
Районната прокуратура в Горна Оряховица се самосезира след случая с фипронила
Започна акция по почистване на горите край Варна
Започна акция по почистване на горите край Варна