САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

С 65% изгаряния е детето, пострадало от волтова дъга след опит за селфи

Отново случай на дете, пострадало от волтова дъга. 11-годишно момче от пловдивското село Труд се качило на товарен вагон. Детето е със 65% изгаряния. Според разследващите ученикът е правил опит за селфи, но майката твърди, че става въпрос за детска непредпазливост.

от Мариела Хубинова
09:15, 23.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Сигналът за тежкия инцидент е подаден на тел 112 в 15.20 ч. във вторник следобед. На гарата в Труд пристигат екипи на бърза помощ и полицията. 11-годишният Стоян е свален от вагона с тежки обгаряния по лицето и крайниците, но в съзнание. Според майката детето се качило на зърновоза заради пререкания със служител на гарата.

Гинка Христева, майка на пострадалото дете: А той е много нервно моето дете, палав. И от яд ли, от какво ли - се качи горе. "Стояне слез, майко. Стояне, слез". И той се изправи да слезе и тогава токът, дъгата го хвана.

От Районната прокуратура в Пловдив разследват и друга версия за случилото се. Според показанията на четирима свидетели момчето се е покатерило на вагоните, за да се снима. На мястото на инцидента е намерен телефон.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: Много младежи се изкушават да си правят селфита, снимки на какви ли не опасни места. Приближаването на два метра от кабела, който захранва влаковете, който се намира над вагоните, води до волтова дъга - със сериозни последствия, животозастрашаващи.
Гинка Христева, майка на пострадалото дете: Не искаше да си прави селфи Стоян на вагона. Просто с този телефон няма как да си прави селфи.

От прокуратурата заявиха още, че се касае за нелеп инцидент. Няма данни детето да е било без надзор и за него да не са полагани грижи.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: Не може да се каже за някаква безотговорност, безстопанственост, просто действия на едно 11-годишно дете.

Детето е настанено в реанимация и състоянието му остава сериозно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха археологически находки с голяма научна стойност край село Гиген
Откриха археологически находки с голяма научна стойност край село Гиген
Пазят швейцарски ледник от горещините с платнища
Пазят швейцарски ледник от горещините с платнища