НОВИНИ

С кръшно хоро на площада дадоха начало на фолклорното надиграване в Русе

С кръшно хоро на площада в Русе тази вечер самодейци дадоха начало на фолклорното надиграване „Русчуклийска среща - 2017”. Музикалният съпровод, който стопли сърцата на всички млади и не толкова млади хора, изкушени от неравноделните тактове, беше на оркестър „Плам”.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Виолета Никифорова
16:00, 17.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Флашмобът „Хайде на хорото” е своеобразна репетиция за започващия утре в града Шести национален събор на любителските школи и клубове, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща - 2017”.

Лора Стоянова - лектор в танцова школа „Играорци”
„Всеки клуб представя хоро от областта, в която се намира града им и друго по избор. Атмосфера е доста вълнуваща. Хората се радват. Има много награди самия фестивал - 19 на брой.”

Атмосферата на ежегодната среща също е вдъхновяваща - казва Лора. В една от категориите се представя специално разработен за фестивала танц.

Лора Стоянова - лектор в танцова школа „Играорци”
„Заигравка винаги има. Всъщност самият фестивал е едно надиграване. Цялата идея е хората да се забавляват, наградите реално не са основната идея за нас.”

Любителите на българския фолклор могат да проследят надпреварата между школите по народни танци и да разберат кои са победителите, ако отидат в спортна зала „Дунав” утре и в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменени полети заради вулкана Етна
Отменени полети заради вулкана Етна
ЦИК възложи на ГД ГРАО проверка за гласуването на парламентарните избори
ЦИК възложи на ГД "ГРАО" проверка за гласуването на парламентарните избори