САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

С панихида беше почетена паметта на загиналите герои

Панихида по повод Архангелова /мъжка/ задушница беше отслужена от Тивериополския епископ Тихон пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

от Източник: БТА
12:18, 04.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На този ден отдаваме признателност и почитаме паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира, както и при изпълнение на воинския дълг в мирно време.

На ритуала присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, представители на ръководството на МО, висши офицери, членове на военнопатриотичните съюзи, депутати.

Бог да ви дава сили в трудните за Българската армия времена и той никой път да не ви оставя в изнемога, се помоли епископ Тирон. Нека се окажем достойни наследници на нашия народ, призова той. По думите му духът на българския воин е нещо, което едва ли има в този жив свят.
Присъстващите коленичиха да почетат паметта на загиналите герои. На военния мемориал бяха поднесени венци и цветя от държавни институции и посолства.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Във ВМА обучават мотористи да оказват първа помощ
Във ВМА обучават мотористи да оказват първа помощ
Фондация ще пази архитектурното наследство в Родопите
Фондация ще пази архитектурното наследство в Родопите