НОВИНИ

Работещите на голям хипермаркет излизат на протест заради неизплатени заплати

11 акта и санкции за 42 500 лева е издала Главната инспекция по труда (ГИТ) във връзка с неизплатени заплати в „Пикадили”. За днес бивши и настоящи работници и служители на веригата хипермаркети излизат на протест.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:01, 11.07.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
работещите голям хипермаркет излизат протест заради неизплатени заплати

От ГИТ информират, че от месец септември, когато са първите жалби от бивши работници за неизплатени възнаграждения, до момента на работодателя са извършени 12 проверки – цялостни и в отделни обекти. Стартирала е и нова проверка, която обаче не може да бъде приключена поради проблеми с комуникацията с работодателя.

В хода на проверките са дадени 7 броя предписания за изплащане на забавени възнаграждения. Издадени са 11 броя актове за установяване на административни нарушения, също свързани с неизплащане на възнагражденията, както и с неизпълнени предписания за изплащането им в определени срокове.

Издадени са наказателни постановления на обща стойност 42 500 лв., които се обжалват в съда. За някои от актовете, които са съставени неприсъствено в рамките на закона, но все още не са връчени, не са издадени и наказателни постановления.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият стопанин на плажа Кабакум ще стане ясен през септември
Новият стопанин на плажа "Кабакум" ще стане ясен през септември
15 август отново ще е почивен ден за варненци
15 август отново ще е почивен ден за варненци