НОВИНИ

САЩ предупредиха за тежки санкции заради тестовете на балистични ракети на Иран

Държавният секретар на Съединените щати Джон Кери и говорителят на Държавния департамент Джон Кърби изразиха недоволството си от тестовете на балистични ракети, извършени от Иран в рамките на последните няколко дни. Те предупредиха за тежки едностранни и международни санкции в отговор на агресивното поведение на иранското правителство.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:50, 10.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
сащ предупредиха тежки санкции заради тестовете балистични ракети иран

Реакциите от американска страна идват в отговор на пробните изстрелвания на ирански балистични ракети по мишена на хиляда и четиристотин километра разстояние. Върху снарядите е имало надпис "Израел трябва да бъде унищожен".

Бригаден генерал към Корпуса на гвардейците на Ислямската революция заяви, че командирът на ракетна батарея към Корпуса на гвардейците на Ислямската революция заяви, че двете ракети са в състояние да поразят Израел и че причината за тяхното разработване са били именно евентуални удари от безопасно разстояние по вражеските сили.

В отговор държавният секретар на Съединените щати Джон Кери изрази протест директно пред иранския си колега Джавад Зариф срещу агресивните акции. Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби заяви, че ракетните тестове са нарушение на международното право и на подписани в миналото споразумения за разоръжаване на Иран, и че Щатите "ще отговорят адекватно, ако се налага, пред ООН или едностранно".

Водещата претендентка за президентската номинация на Демократическата партия Хилари Клинтън също призова международната общност за санкции срещу иранските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искане за извънредна сесия на общинарите в Пловдив заради Тютюневия склад
Искане за извънредна сесия на общинарите в Пловдив заради Тютюневия склад
Продължават призивите за освобождаване на Савченко
Продължават призивите за освобождаване на Савченко