НОВИНИ

САЩ внимателно следят драматичните събития в Мюнхен

Държавният департамент на САЩ внимателно следи кървавата безразборна стрелба в Мюнхен и е в постоянен контакт с германските власти, съобщи пред журналисти говорителката на външнополитическото ведомство Елизабет Трюдо, цитирана от ТАСС.

сащ внимателно следят драматичните събития мюнхен
bnt avatar logo
от БНТ
22:39, 22.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

"Работим с местните власти, за да получим информация има ли пострадали граждани на САЩ", отбеляза тя. В постоянен контакт с германските власти за стрелбата в Мюнхен е и руското външно министерство, съобщи неговата говорителка Мария Захарова, цитирана от ТАСС. В интервю по тв "Россия 24" тя посъветва руските граждани в баварската столица да не посещават многолюдни и обществени места.


Германският вътрешен министър Томас де Мезиер в момента лети за САЩ, където отива на почивка, и все още не е информиран за кървавата драма в Мюнхен, където при безразборна стрелба в търговски център има убити и ранени, съобщиха източници от германското правителство, цитирани от Ройтерс.

Не е ясно дали Мезиер ще се върне в Германия.

Радиостанция "Байеришер рундфунк" съобщи, че премиерът на Бавария Хорст Зеехофер свиква извънредна среща с шефа на баварското вътрешно министерство Йоахим Херман сред стрелбата в Мюнхен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама обеща подкрепа на Германия след стрелбата в Мюнхен
Обама обеща подкрепа на Германия след стрелбата в Мюнхен
Бойко Борисов: Разговарях с генералния консул на страната ни в Мюнхен
Бойко Борисов: Разговарях с генералния консул на страната ни в Мюнхен