НОВИНИ

Саудитска Арабия обяви подкрепата си за бъдещето на сирийския народ

Днес в Мюнхен започват преговори по сирийския въпрос, на които ще участва Международната група за подкрепа на Сирия. В Мюнхен ще се срещнат държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров, както и висши дипломати от други страни, сред които Иран и Саудитска Арабия.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:44, 11.02.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
саудитска арабия обяви подкрепата бъдещето сирийския народ

По повод началото на преговорите саудитското правителство изяви готовността си да окаже на сирийците помощ за решаване на кризата и построяване на ново бъдеще без Башар Асад. Министърът на външните работи Адел Джубейр отбеляза стремежа на страната си за "запазване на държавните институции в Сирия и прекратяване на войната" в тази страна.

Той потвърди още, че при провал на дипломатическите преговори саудитските власти могат да изпратят сухопътни войски в Сирия.

Междувременно кюрдите превзеха превзеха по-голямата част от важна военновъздушна база и съседния град Миниг в северната провинция Алепо, контролирани от ислямистите. Според директора на Сирийския център за наблюдение на човешките права сблъсъците продължават във вътрешността на летището, което е последната военна база, контролирана от ислямистите в провинция Алепо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руският патриарх Кирил потегли за срещата си с папата
Руският патриарх Кирил потегли за срещата си с папата
Норвегия подписа с НАТО споразумение за киберсигурността
Норвегия подписа с НАТО споразумение за киберсигурността