НОВИНИ

Сблъсъци на протест срещу безработицата в Тунис

Стотици демонстранти, които протестираха срещу недостига на работни места бяха разпръснати от туниската полиция със сълзотворен газ в град Касрин, няколко дни след смъртта на безработен мъж в този район на страната.

сблъсъци протест безработицата тунис
bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 20.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Между 500 и хиляда души според различни източници, се събраха пред сградата на губернатора. С викове "Трудът е право" и размахване на портрети на 28-годишен младеж, загинал по време на протест срещу недостига на работни места в събота, когато се покатерил на електрически стълб.

Макар протестът да започна мирно, напрежението бързо ескалира и демонстрантите преминаха към хвърляне на камъни и други предмети срещу полицията и охраната. Някои дори се качиха на покрива на сградата. Властите разпръснаха множеството със сълзотворен газ. Малко след това на една от главните улици в града се появи барикада от запалени автомобилни гуми, а пред офиса на губернатора бяха разположени войници.

В местната болница са приети 14 души с леки наранявания. От днес влиза в сила и полицейски час, който ще важи от 18 часа вечерта до 5 сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки и приятели се разделят с Тодор от Враца
Близки и приятели се разделят с Тодор от Враца
​До 15 000 лева глоба за работа на студено
​До 15 000 лева глоба за работа на студено