НОВИНИ

Сблъсъци пред албанския парламент

Сблъсъци между демонстранти и полиция в Албания, където група протестиращи се опита да нахлуе в парламента. Част от протестиращите прескочиха металната бариера и замеряха полицията с камъни. Органите на реда им отвърнаха със сълзотворен газ и водни оръдия.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
16:29, 16.03.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Стотици привърженици на опозиционната Демократическа партия се събраха пред централата на aлбанския премиер Еди Рама в Тирана, с искане за оставката му. Обвиняват го в корупция, изборни нарушения и връзки с организираната престъпност.

Водени от лидера на демократите Лулзим Баша, група демонстранти се премести пред парламента, прескочи металните заграждения и опита да нахлуе в сградата. На вълната от камъни, полицията отвърна със сълзотворен газ и водни оръдия. При сблъсъците пострадаха няколко протестиращи.

Това е пореден антиправителствен протест, организиран от Демократите, които преди време напуснаха парламента. ЕС и Съединените щати предупредиха опозицията да не подстрекава към насилие и да започне преговори с управляващите. Албания се надява да започне преговори за членство в ЕС в началото на юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи пред НС поискаха оставката на правителството
Протестиращи пред НС поискаха оставката на правителството
​Сняг и жълт код за опасност от поледици в Шотландия
​Сняг и жълт код за опасност от поледици в Шотландия