НОВИНИ

Събор на русофилите се провежда край язовир Копринка

Подписка в подкрепа на председателя на Движение "Русофили" Николай Малинов, обвинен в шпионаж , организираха дошлите на 16-ия национален събор на приятелите на Русия. Подкрепа за Малинов декларираха и от руското посолство у нас.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:10, 14.09.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

И тази година съборът се проведе на язовир "Копринка" край Казанлък. Организатор е Националното движение на русофилите, а проявата е под мотото: "Европа е по-силна с Русия". На събора се срещнаха хора от всички краища на България, работили и учили в Русия. Не бяха малко и руските граждани. Дойдоха и политици от различни партии. Николай Малинов коментира отзвука от шпионския скандал.

Николай Малинов - председател на НД "Русофили": Много голямо впечатление ми направи изказването на Мария Захарова, която от една страна постави въпроса за справедливостта или несправедливостта спрямо обвиненията към нас, така както и много други политици от България, от Русия, от целия спектър - от крайно ляво до крайно дясно поставиха, но това не бива да поставя под въпрос икономическите отношения и връзките между България и Русия в степен, в която те да бъдат спрени, да бъдат спънати от тази динамизация, която постигнахме за последните няколко години усилена работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха нова фабрика в Община Белица
Откриха нова фабрика в Община Белица
Протест за по-чист въздух в Русе блокира кръстовището на Дунав мост
Протест за по-чист въздух в Русе блокира кръстовището на "Дунав мост"