НОВИНИ

​Съдът отмени „запечатването" на хотел "Маринела"

С определение от 01.10.2018г. Административен съд – София град отмени наложената от НАП мярка „запечатване“ на хотел Маринела. Всички обекти в хотела работят без ограничения, съобщиха от Виктория груп.

​съдът отмени запечатването хотел маринела
bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 03.10.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Хотелът може да бъде резервиран, чрез глобалните и локални канали за резервиране на хотелско настаняване, както и чрез уебстраницата на Хотел Маринела София и директните телефони за резервации. В сила остават групови и корпоративни договорки за настаняване, както и договори за организиране на мероприятия.

Съгласно мотивите в определението на Административен съд – София град, изложените от органите на НАП мотиви за „запечатването“ на хотела са абстрактни и не представляват основания за предварителното изпълнение на ПАМ „запечатване на обекта“.

Съдът посочва още, че от издадената от органите на НАП заповед не става ясно „…как несъхранявайки свидетелство за регистрация на ИАСУТД в обекта „търговецът е създал пречки пред контролните органи да извършват цялостна проверка за установяване и проследяване правилното и законосъобразно регистриране и отчитане на осъществените продажби за съответния период“, който период изобщо не е бил уточнен, допълнително се пояснява в акта на съда, съобщават от Виктория груп.

След постановяване на определението на съда, органите на НАП са задължени незабавно да премахнат всички съобщения за запечатване на обекта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три месеца след пороя в Мизия: Все още не са извършени предвидените ремонти
Три месеца след пороя в Мизия: Все още не са извършени предвидените ремонти
Спор между наркоразпространители е вероятната версия за стрелбата в Стрелбище
Спор между наркоразпространители е вероятната версия за стрелбата в "Стрелбище"