НОВИНИ

Съдът в Асеновград отложи отново началото на делото срещу задържаните за побоя

Съдията от Районен съд - Асеновград Иван Шейтанов отложи за втори път началото на делото за мярката за неотклонение на деветимата роми, обвинени за побоя над гребците от местния клуб по кану-каяк в понеделник.

bnt avatar logo
от БТА
14:43, 30.06.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
съдът асеновград отложи отново началото делото задържаните побоя

Адвокатът на трима от тях Красимир Елдъров заяви, че има пропуски в документите по разследването, като уточни, че страниците по приложените материали не са номерирани и няма опис. Според него липсата на номерация предполага, че може "да има забравен някакъв документ".

Още един адвокат, от общо 7-те защитници, подкрепи Елдъров, като допълни, че няма приложени и документи за медицинско освидетелстване на тези от задържаните, които са пострадали при побоя, за разлика от потърпевшите. Към протеста на защитата се добави и факта, че в документацията липсвал фотоалбум на разпознаването.

;

Представителят на Районна прокуратура Асеновград каза, че обвинението не е длъжно да внесе в съда по дело за мярка за неотклонение пълния обем на материалите, като уточни, че досъдебното производство продължава. Съдия Иван Шейтанов разпореди материалите по делото да бъдат номерирани от секретаря на съда без да се прави опис.

Като обвиняеми за побоя над децата, състезатели по кану-каяк и техните треньори и родители станал на 26 юни, са привлечени ромите Емрал Рамадан, Костадин Мечев, Абдраман Абдраманов, Стефан Димитров, Исмет Лютви, Яшар Салин, Ангел Михайлов, Васил Иванов и Славчо Михайлов, всички с адресна регистрация в Асеновград. В залата бяха допуснати по един близък на всеки от тях.

Засиленото полицейско присъствие в Асеновград продължава със служители на полицията и жандармерията. На всички изходи на Асеновград има полицейски патрул, служители на реда са навсякъде из града и най-вече в ромската махала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа на два автобуса затвори пътя Бургас - Созопол
Катастрофа на два автобуса затвори пътя Бургас - Созопол
Червен код за екстремно високи температури за 1 юли
Червен код за екстремно високи температури за 1 юли