НОВИНИ

Съдът в Бургас пусна под домашен арест училищния директор, обвинен в педофилия

Районният съд в Бургас пусна директора на основно училище "Христо Ботев" в с. Ново Паничарево под домашен арест. Според съдия Яна Атанасова, за да получи най-тежката мярка - „задържане под стража", трябва да има повече доказателства, каквито до този момент по случая липсват. Директорът е обвинен в блудство с 14-годишна ученичка от същото училище.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
19:37, 28.09.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

По време на делото от прокуратурата поискаха постоянен арест, защото деянието, което е извършил директорът Христо Радев е с висока степен на обществена опасност. До сега според обвинението има събрани неоспорими доказателства, като аудио запис, от който ставало ясно как ученичката го моли да спре да я целува и да се държи с нея като с жена. На влизане в съдебната зала Христо Радев обаче заяви, че е невинен.

Христо Радев - директор на ОУ" Христо Ботев": Надявам се истината да излезе наяве.

Според Радев срещу него има заговор на три ромски фамилии от същото село, с които е имал конфликти за реда в училището. С бащата на ученичката директорът е имал спречквания още преди години, кагото Радев е подал жалба срещу него в полицията в Приморско за кражба на дърва от училището.

Христо Радев - директор на ОУ" Христо Ботев": След това дъщеря му дойде от Гърция 2010 година, без да беше учила български на 7 години. Приех я в подготвителната група, която имахме тогава. Бащата, понеже не му стигали парите, детските били важни, оттам сигнал до инспекторатът в Бургас и аз бях наказан, защото не съм я записал в първи клас.

За въпросният ден, за който се твърди, че е станало деянието, директорът заяви, че наистина е извикал ученичката Радостина, заедно с друго момиче в кабинета си, но за да си попълни личната карта.

Христо Радев - директор на ОУ "Христо Ботев": Тези думи, дето ги казват, ги казваше. Аз се учудих защо, но понеже нали е дете все пак я питах какво имаш предвид. И тогава настояваше недей те прави така, недей те повече вие сте директор и я попитах какво да не правя повече.

Пред съда Радев заяви, че страда от хипертония и кожно заболяване, което налага лечение в домашна обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Ердоган задълбочават военното си сътрудничество
Путин и Ердоган задълбочават военното си сътрудничество
Отложиха делото срещу ученика, ударил с клон учител в Садово
Отложиха делото срещу ученика, ударил с клон учител в Садово