НОВИНИ

От нашите пратеници: Съединените щати избират - Клинтън или Тръмп

Изборен ден в Съединените щати. Американските избиратели ще произнесат днес своята присъда за двамата претенденти за Белия дом - Хилари Клинтън и Доналд Тръмп.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
07:20, 08.11.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

В последните часове преди вота, те се фокусираха в така наречените "колебаещи" се щати. Американският президент Барак Обама подкрепи Клинтън на митинг в Мичиган. "Направете за Клинтън това, което направихте за мен", призова американските избиратели сегашният президент на Съединените щати Барак Обама. Доналд Тръмп заяви на привържениците си, че имат "огромен шанс да победят корупционната система".

;

Ню Йорк се подготвя за голямата нощ. Именно оттук тръгва пътят на Доналд Тръмп, тук и Хилари Клинтън влиза в политиката като печели сенаторско място. След изборния ден световното внимание се насочва към Ню Йорк. Журналисти от всички точки на земното кълбо са тук, сателитните чинии са готови да предават на живо. А тук от център Джавитс Хилари Клинтън ще произнесе своята следизборна реч.

Засилени мерки за сигурност, последни приготовления има и в другия лагер. За първи път двамата претенденти за Белия дом са толкова близо един до друг.

А Доналд Тръмп избра сърцето на Манхатън, където притежава десетки сгради, за своята следизборна реч.

Иначе в Ню Йорк по нищо не личи, че предстоят избори. Единствено големите телевизии имат изборни студиа и по улиците. По традиция щатът гласува за Демократическата партия и хората тук, особено в Манхатън са привърженици на Клинтън.

Джазмин: "Жена, която гласува за Тръмп, не знае какви са ѝ приоритетите. Важно е, ако искаме да запазим правата си, да гласуваме за Хилари.

Според тях залогът на този президентски вот е голям.

"Свободата - днес ходих до Статуята на свободата на остров Либърти - всичко това е заложено на изборите.

БНТ: - Какво искате да промените с вота си?

"Надявам се да се промени посоката, в която страната ни се движи за по-младите хора".
Джо Каломино: "Заложено е доверието към Съединените щати".

Предизборната кампания привлича и туристите. На всеки ъгъл се продават тениски или статуетки с лика или на Хилари Клинтън, или на Тръмп.

Саджан: "Всеки купува Доналд Тръмп, и Хилари се харчи, но всички купуват Доналд, за да се шегуват".

Политиката превзе уличното изкуство и дори прословутите американски сладкиши. Каква, обаче, е рецептата за успешен президент според американци ще разберем тази нощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гигантска дупка зейна в Япония
Гигантска дупка зейна в Япония
Синоптиците предупреждават за по-силен вятър в днешния ден
Синоптиците предупреждават за по-силен вятър в днешния ден