НОВИНИ

Пилотът на падналия селскостопански самолет: Двигателят просто отказа

Селскостопански самолет падна в района на 105-и километър на автомагистрала "Тракия“. Сигналът за инцидента е получен минути след 13 часа. Машината паднала в оризово поле на около 500 метра от магистралата. 67-годишният пилот на самолета е успял да излезе от кабината, на място бързо са пристигнали и спасителните на екипи на пловдивската пожарна. Мъжът, без сериозни травми и наранявания, е настанен в болницата в Пазарджик.

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 06.07.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Селскостопанският самолет е излетял от площадка в село Цалапица, за да извършва торене на полетата с ориз. По думите на пилота двигателят внезапно отказвал.

Йосиф Карамфилов - пилот: Някъде към 19-тия полет и отказа двигателят, и кацнах в оризището и се обърна, защото там е мокро и при допир със земята... обърна се 30-40 метра по гръб, вероятно бензина да е свършил.

Спасителен екип от пловдивската пожарна е помогнал на 67-годишния пилот. По най-бързия начин мъжът е бил транспортиран в болницата в Пазарджик за обстоен медицински преглед.

Д-р Пламен Еленин – МБАЛ Пазарджик: Самият пилот не е пострадал тежко, натъртвания по гръдния кош, извършват се в момента изследвания да се установи дали имат по-сериозни наранявания. Ще направят ехография, ако не се установи нещо сериозно той ще бъде освободен.

Полицейски екипи от Пазарджик извършиха оглед на мястото на инцидента под ръководството на следовател от Окръжния следствен отдел. Паралелно с тях пристигнаха и специалисти от специализираното звено за разследване на авиационни произшествия към транспортното министерство. Достъпът до самолета е силно затруднен поради труднодостъпния терен.

Христо Христов – Дирекция за разследване на авиационни произшествия към Министерство на транспорта: Самолетът е LZ, полско производство М18 Друмадър...Те са от 80-е години... Съмненията са за отказ на двигател.

Предстои да се установи кога машината е минала технически преглед. Според разследващите от транспортното министерство пилотът има голям професионален опит. Вече са разпитани няколко очевидци. Точната причина за произшествието предстои да се изясни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След визитата на Ли Къцян: Китай иска да разшири инвестициите в България
След визитата на Ли Къцян: Китай иска да разшири инвестициите в България
Резултатите от проверката за падналия хеликоптер ще са ясни в понеделник
Резултатите от проверката за падналия хеликоптер ще са ясни в понеделник