Серия от верижни катастрофи заради лед по пътищата в страната

Серия от верижни катастрофи и пътни инциденти в цялата страна. Причината - леден дъжд и мъгли. Няма загинали и тежко пострадали. Заради поледицата обаче около 100 пешеходци са преминали днес през травматологията на Пирогов.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова Милена Кирова
20:04, 07.12.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Съботната сутрин донесе леден дъжд и минусови температури. Движението от точка "А" до точка "Б" в София се превърна в истински тест за оцеляване. Ледът изпрати за дълго в сервиза няколко автомобила след верижна катастрофа на "Цариградско шосе".

"Мене ме удариха в 5 без 20. Цялото платно беше цялото в лед, а в 6 без 20 дойдоха от Столична община да хвърлят сол".
"Един по един автомобилите започнаха да се надънват един зад друг, един зад друг и станахме над 20 човека".

Рано сутринта наша зрителка, пътуваща към София, ни изпрати видео, в което се вижда огромно задръстване, предизвикано от поредния инцидент.

Инцидент и в района на Вакарел. Обърнат камион и лек автомобил в канавката. Отново задръстване и изнервени хора.

"Изтървах си, самолета си изтървах! Какво е това нещо?"

И на магистрала "Струма" в Благоевград тази сутрин стана инцидент, при който тежкотоварен автомобил прескочи мантинелата и се обърна извън магистралата и пътното платно. Шофьорът няма сериозни наранявания.

От Областното пътно управление в София обясниха, че 25 автомобила в 4 часа сутринта са излезли да обработват пътя. Температурата е била 6 градуса под нулата. Малко по-късно завалял леденият дъжд, а след минути станали и първите инциденти.

Румен Сичански - директор на Областно пътно управление София: "Аз не обичам да казвам "ако", но ако беше завалял дъждът 15 минути по-късно, можеше и да не се случат тези неща, тъй като автомобилите са били на трасето".

От полицията също увериха, че не са пестили усилия.

инспектор Лъчезар Близнаков - ГД Национална Полиция, Пътна полиция: "Всички полицейски сили бяха ангажирани на 100 %, с което се справиха много добре".

Според Националния институт по метеорология и хидрология неделният ден ще бъде спокоен и не се очакват сериозни заледявания.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Двама от пострадалите при авария в цех в село Симеоново остават в болница
Двама от пострадалите при авария в цех в село Симеоново остават в болница
Независим прокурор ще може да разследва дейността на главния прокурор
Независим прокурор ще може да разследва дейността на главния прокурор