НОВИНИ

Прокуратурата проверява дали падналият край Скопие самолет е бил повреден

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със самолетната катастрофа от 02.04.2019 г., случила се на територията на Република Северна Македония, при която загинаха четирима български граждани, съобщиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 08.04.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Досъдебното производство се образува за това, че на 02.04.2019 г. на територията на Република Северна Македония неизвестен повредил или допуснал да се повреди малък самолет тип „Чесна“ с немска регистрация и при катастрофа на борда на самолета е настъпила смъртта на повече от едно лица - загинали са четирима български граждани, членове на едно семейство.

В хода на разследването ще бъдат разпитани служители на дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, запознати със случая, представители на ръководството на въздушното движение на Северна Македония, ще изяснят данните за силна турбуленция и за загубен контрол от пилота над въздухоплавателното средство.

СГП ще изиска информация относно назначените до момента експертизи в Р Македония, в т.ч и за резултатите от същите, и след съгласуване с наблюдаващия прокурор ще се назначи извършването на допълнителни такива с цел установяване наличието на повреда на самолета.

Разследването ще бъде възложено на следовател от НСлС заради фактическата и правната му сложност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международни призиви за спиране на огъня в Либия
Международни призиви за спиране на огъня в Либия
Психично болен нападна охранител на Столичната библиотека
Психично болен нападна охранител на Столичната библиотека