НОВИНИ

Шансът на България в туристическия бизнес

Заради отлива на туристи от Египет, Тунис и Турция, България се очертава като хитова дестинации това лято. Хотели по Южното Черноморие обаче са спрели записванията за туристи през лятото, за да не се получат дублажи. Новината дойде, след като на големите туристически борси беше отбелязан засилен интерес към българското Черноморие и ранните записвания достигнаха сериозен ръст.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:27, 18.03.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В момента в най-големия ни морски курорт Слънчев Бряг все още е пусто, но само след месец тук ще пристигнат първите групи туристи. След Берлинската и Московската туристически борси хотелиерите са оптимисти за новия сезон.

Мария Михалева - туроператор: "Записванията засега вървят най-добре според резултатите от немската борса, която приключи преди няколко дни. На немския пазар ползват много големи отстъпки за ранни записвания."

За някои хотели резервациите са спрени отсега за средата на юни, както и за целия юли и август. Това се прави, за да не се допускат дублажи, които от своя страна водят до сериозни рекламации от туроператорските фирми.

Експерти обясняват, че системата е компютъризирана и като се напълни базата, се включва така наречения "stopsale". Нарасналият интерес към нашето море хотелиерите и туроператорите обясняват с мигрантската криза, засегнала Турция и Гърция.

Георги Николчев - хотелиер: "Стопсейла е нещо нормално, увеличени са и полетите тази година, както бе обявено. От Германия и от Русия се очакват доста повече туристи... Така че очакваме един добър и успешен сезон."

От Регионалната туристическа камара в Бургас съобщиха, че през миналата година регионът е бил посетен от над 300 000 руски туристи, а сега очакванията са те да достигнат 400 000. Първите редовни чартърни полети стартират в средата на април, а малко преди Великден се очаква бум от румънски туристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу застрояването на парк Бедечка
Протест срещу застрояването на парк Бедечка
Безплатни спортни занимания през ваканциите в Благоевград
Безплатни спортни занимания през ваканциите в Благоевград