НОВИНИ

Назначения и договори в "Терем"

Председателят на борда на директорите на "Терем" определи като лъжи и манипулации обвиненията на депутата от ГЕРБ Валентин Радев, че има сключен договор за адвокатски услуги между военния завод „Терем” и кантората на Радан Кънев малко след назначаването в борда на директорите на "единствения непрофесионалист там – Стоил Яков". На специална пресконференция Яков заяви, че дружеството няма сключен договор с юрист от кантората на Кънев. Според него финансовите резултати на военния завод от последните девет месеца са достатъчно красноречиви за качеството на работата му.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Оператор: Мартин Костов
18:00, 18.03.2016
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Няма по-прозрачно управление на държавна компания от това на военния завод "Терем", с тези думи Стоил Яков отговори на нападките, че работи в ущърб на компанията. Финансовите отчети според него са категорични - 2014-а дружеството е с 5 милиона и 140 хиляди лева на загуба. 2015-а, когато той застава начело на борда на директорите се очаква печалба от 3 милиона лева.

Стоил Яков, председател на Борда на директорите на "Терем": Как ние за 9 месеца успяхме да направим над 8 милиона разлика в полза на "Терем"? Питайте какви са били резултатите преди непрофесионалиста в кавички като мен да влезе там.
БНТ: Как си обяснявате тези атаки срещу вас?
Стоил Яков: Само по един начин - и това е свързано с моята партийна принадлежност.

Във връзка с назначаването на адвокат Васил Танков, Стоил Яков коментира, че той е кум на Радан Кънев, но не е част от кантората, в която политикът има участие. Юристът е назначен по лична молба на Яков заради качествата му на адвокат.

Стоил Яков, председател на Борда на директорите на "Терем": Това е лъжа номер 1. "Терем" ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев. "Терем" има сключен граждански договор с юриста, според мен, блестящ юрист Васил Танков.

Юристът по думите на Яков е успял да спечели ключови дела за връщане на големи имоти в активите на дружеството.

"И сестра нямам" - така лаконично Радан Кънев коментира скандала във Фейсбук. След като хора като Стоил Яков са част от опозицията, те работят против ръководството, пък бе коментарът на ГЕРБ за искането им Яков да бъде отстранен от поста.

Валентин Радев - депутат от ПГ на ГЕРБ: Казах единствено, че той не е професионалист и не му знам нито една специалност. Аз не го познавам даже, не е в нашата сфера на сигурността, още по-малко отбраната, това казах, а какво е правил там и колко е бил полезен, има си министър, той да си го оценява. Тези хора дори професионалисти да са, след като са опозиция и г-н Кънев се определя като опозиционер, значи са в опозиция, значи те са против ръководството. Те така ли ще работят в ръководството на "Терем" и на други места където са.

В прокуратурата от месеци има подаден сигнал от Стоил Яков за слабите финансови резултати на дружеството преди 2015 година. Има ли движение по преписката обаче той заяви, че не може да коментира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов резервоар за пречистване на водите край Лозенец
Нов резервоар за пречистване на водите край Лозенец
Между властта и опозицията
Между властта и опозицията