НОВИНИ

Няма завишение в цените на рибата, уверяват търговци

Няма завишение на цените на рибата за Никулден, уверяват търговците. Най - търсен остава шаранът, който е традиционното ястие за празника. Продължават засилените проверки на Българската агенция по безопасност на храните.

завишение цените рибата уверяват търговци
bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 06.12.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Те започнаха на 30 ноември и ще продължат до късно тази вечер. Потребителите трябва да купуват риба от регламентирани обекти, регистрирани в Българската агенция по храните, за да избегнат купуването на развалена стока, съветва д-р Райна Иванова. Трябва да се избягва риба от багажници на коли и открити пространства, където няма как да се съхранява в добри условия.

д-р Райна Иванова, Агенция по безопасност на храните: "Много често, в случая, намираме търговци, които продават в нерегламентирани, в нерегистрирани обекти по Закона за храните. Също такта, често, неправилно съхранение на рибата. Вчера имахме случаи на замразена риба да се продава на открито, което е нарушение на законодателството, също така е и опасно за здравето на хората. Откривахме риба, която не е поставена в люспест лед. За тези нарушение, ние предпиремаме веднага мерките, но призовавам потребителите те също да бъдат бдителни и да се вслушват в нашите съвети."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: БАН ще изготви стратегия за сектор енергетика
Теменужка Петкова: "БАН ще изготви стратегия за сектор енергетика"
600 живи елхички за благотворителна кампания в Благоевград
600 живи елхички за благотворителна кампания в Благоевград