НОВИНИ

Ще бъдат ли опростени дължимите наеми за общински жилища в Пловдив?

Евентуалното опрощаване на над един милион и половина лева дължими наеми за общински жилища в квартал „Столипиново“ и „Шекер махала“ нажежи страстите в Пловдив. От ВМРО определиха намерението като предизборен популизъм. Впоследствие от община Пловдив опровергаха появилите се в някои сайтове твърдения за опрощаване на сумата и обявиха, че ще си търсят парите от длъжниците.

bnt avatar logo
от Г. Паскова, М. Хубинова
21:32, 21.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Натрупаните дълговете са за над три милиона и половина лева. Обитателите на общински жилища на улица „Сокол“ обясниха, че плащат ,когато могат.

Ангел Колев: Имах дългове натрупани, обаче направих разсрочено заплащане. Плащам по 115 лева на месец.

Милка Рангелова: Редовно не мога да плащам, един месец плащам, два месеца не мога да плащам, безработна съм, мъжът ми изкарва два-три лева на ден.

От общината опровергаха твърденията, че са поискали опрощаване на дълговете, заради големите загуби натрупани през годините.

Ангелина Топчиева- главен секретар на община Пловдив: Нямаме виждане да отписваме такива задължения. Редно е общината като един добър стопанин да търси всичките тези несъбрани вземания.

Кметът на район „Южен“ и председател на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев обаче обяви, че дори обсъждането на подобна идея е недопустимо.

Борислав Инчев- председател на ВМРО- Пловдив: Всички трябва да са равни пред закона. Когато обаче в изборна година на поне два вида избори някой се опитва по подобен начин да трупа симпатии, а защо не и някакви по-други мераци да има, това няма как да бъде допуснато.

Според общинския съветник Айри Мурад дълговете трябва да бъдат опростени заради недобрите условия на живот в общинските жилища. Той добави, че сам щял да внесе предложението.

От ВМРО заявиха, че ако има такова предложение и то бъде прието, ще го обжалват в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мадуро затвори границата с Бразилия до второ нареждане
Мадуро затвори границата с Бразилия "до второ нареждане"
Военни помагат в подготовката за Световната купа по ски в Банско
Военни помагат в подготовката за Световната купа по ски в Банско