НОВИНИ

Борисов: През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната

През юли България ще влезе в чакалнята на Еврозоната, обяви премиерът Бойко Борисов на форум за 25 години от дейността на фондация "Конрад Аденауер" в България. Борисов обяви, че България е в отлична икономическа форма. Вижте повече подробности от Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
20:23, 21.02.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Пред цялото ръководство на политическа партия ГЕРБ и фондация "Конрад Аденауер", пред бивши и настоящи министри, както и дипломати, Бойко Борисов посочи доброто политическо и икономическо състояние на страната, и заяви че България изпълнява стриктно Маастрихтските критерии за влизане в Еврозоната.

Бойко Борисов, министър-председател: Тази година, ако сме живи и здрави, ние ще финишираме с над 120 лрд. лв Брутен вътрешен продукт. И понеже днес говорихме, чакаме няколко големи инвестиции. На финала сме, но нека да видим да станат и тогава ще ги кажем. Това са фактите. Това дава Евростат. Бюджетите са ни на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата под 5%, всъщност само тези, които не искат да работят, не работят. Внасяме работна ръка. Огромен фискален резерв, златен резерв. Защита на външните граници. Една държава има за пример в Европа, защитила външните граници и Шенгенското пространство на ЕС, и тя се казва България. Нула миграция, всичко през официалните КПП-та. Всичко, което правим по газовия хъб "Балкан" го съгласувам, за да няма изненади после за нашите решения. Всъщност, продължението на "Турски поток" се казва "Газов хъб Балкан" и тук вече става "Балкански поток".

Премиерът направи и прогноза за предстоящите евроизбори, като очаква популистите да нямат успех. По думите му обаче, съжаление, светът все още остава под опасността от военен конфликт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Многохилядни екодемонстрации в Брюксел
Многохилядни екодемонстрации в Брюксел
Ватикана провежда конференция за сексуалните посегателства в църквата
Ватикана провежда конференция за сексуалните посегателства в църквата