НОВИНИ

Ще има ли шумни партита този сезон на морето?

Най-големият парти комплекс на Слънчев бряг предприема сериозни мерки за осигуряване на тишина на почиващите в курорта. Освен шумоизолации, собствениците на заведенията са подобрили звука, така че да се не се чува извън клубовете. Все пак и тази година се планират и няколко големи партита на открито. Вицепремиерът Валери Симеонов коментира за "По света и у нас", че и тази година ще има проверки и няма да допусне събития на открито.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:38, 01.06.2018
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Дни преди официалното началото на морски парти сезон собствениците на най-известните заведения в Слънчев бряг са предприели превантивни мерки, с надеждата да не се повтори сценарият от миналата година и да няма провалени събития.

Иван Дончев, управляващ съдружник на парти клуб: Въпреки че няма промяна в законите от миналата година до сега, ние решихме, че трябва да се погрижим за спокойствието на околните, въпреки че те миналата година бяха най-потърпевши от падането на последните две събития от фестивала, защото именно хотелите загубиха повечето си резервации.

Актовете от миналата година съставени на едно от заведенията на плажа всъщност са паднали в съда заради липса на законово основание.

Иван Дончев, управляващ съдружник на парти клуб: В момента на посещението се написа и едно полицейско разпореждане, което също падна в съда.

Според собствениците на парти клубовете на Слънчев бряг има място за всички видове туристи, но районът около заведенията е строго профилиран за забавления.

Иван Дончев, управляващ съдружник на парти клуб: В околовръст не е развит семейния туризъм - така да го кажем.

Освен над 20 събития в самите заведения през сезона, през август се предвиждат и няколко партита на плажа.

Иван Дончев, управляващ съдружник на парти клуб: Инженерните усилия в озвучаването ще бъдат съсредоточени в това да не се допускат нежелани децибели извън зоната на плажа.

Вицепремиерът Валери Симеонов обаче е категоричен, че шумни събития на открито тази година няма да има.

Валери Симеонов, вицепремиер: Доколото зависи от мен, няма да го допусна!

Законът за защита от шума в околната среда вече е входиран в деловодството на парламента, каза още Симеонов.

Валери Симеонов, вицепремиер: Този закон е одобрен от Министерски съвет без нито един глас против, така че очаквам в Народното събрания час по-скоро да бъде приет този закон.

Вицепремиерът се надява новия закон да сложи сериозен ред по отношение на шума не само в морските курорти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уж всичко е готово, ама не...
Уж всичко е готово, ама не...
Родители на деца с увреждания протестират пред парламента
Родители на деца с увреждания протестират пред парламента