НОВИНИ

"Щурците" на 50 години

"Щурците" ще честват 50 години на сцената с концерт на 3 юни в зала "Арена Армеец". Кирил Маричков разказа в "Денят започва с Георги Любенов" част от историята на групата и някой подробности за предстоящия концерт.

bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 23.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Кирил Маричков: "Репетираме вече. Наистина се чувствам щастлив и късметлия, че 50 години успяваме да осъществим това нещо. Помня, че преди 10 години, едва ли не, се зарекохме, че това са последните концерти - 40 години "Щурците". Когато ни питаха дали на 50 годишнина ще се съберем, ние не мислехме, че ще успеем. Обаче ето, това стана. Мислех, че няма да стане, заради Пеци Гюзелев, който си отиде от този свят. Аз много трудно преживях това. Това беше голяма загуба и за групата и за мен. Той беше част от лицето на тази група. Не можех да си представя, че без него ще направим юбилей. Но аз нали свиря във "Фондацията" и те казаха "А, нямаш китаристи? Ето ни, тука сме двама и знаем песните на "Щурците". Иван Лечев и Славчо Николов Те ще бъдат с нас на концерта и съм им страшно благодарен, че репетират с нас."
Кирил Маричков: "Как стават хитовете, не знам! Знам, че нещата, които правим са от сърце, от душа, има емоция в тях. Те са истински, не са изсмукани от пръстите. Част от тях стават хитове, но има песни, които съм написал, които не стават хитове и за мен някои от тях са по-хубави от хитовете. Така, че не знам как точно стават хитове."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново ракетно нападение срещу болница в Сирия
Ново ракетно нападение срещу болница в Сирия
Спад на туристите отчитат в „Двореца” в Балчик
Спад на туристите отчитат в „Двореца” в Балчик