НОВИНИ

Шефката на Комисията за финансов надзор напуска поста си предсрочно

Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова се отказа от поста си три години предсрочно. По думите ѝ става дума за кариерно развитие - тя става представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие. През миналата година оставка подаде зам. председателят на ведомството Ралица Агайн, която отговаряше за сектор "Застраховане". Тогава причината беше скандала с фалиралата застрахователна компания "Олимпик".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
17:42, 19.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От шест месеца Комисията за финансов надзор няма титуляр за позицията заместник- председател ,отговарящ за застраховането. В момента длъжността се съвместява от служител на ведомството. Според Карина Караиванова, не е избран заместник на Ралица Агайн, защото не се е намерил човек, който да се хареса на всички парламентарни групи.

Карина Караиванова, председател на КФН в оставка: Нямаше готовност да бъде посочено лице, което да може да бъде одобрено в парламента.

Комисията за финансов надзор има две основни задачи в сектор "Застраховане"- въвеждането на системата за поощряване на изрядните шофьори бонус-малус и излизането от евронаблюдението за застраховките "зелена карта".

Карина Караиванова, председател на КФН в оставка: Считам, че максимално бързо ще бъдат предприети мерки за запълване на състава на комисията.

Независимо от ситуацията в застрахователния сектор, Караиванова увери, че остава управляваната от нея до този момент Комисия в много добро състояние и че е изпълнила всички цели, които си е поставила.

Карина Караиванова, председател на КФН в оставка: От моя гледна точка, основни предизвикателства, които трябваше да бъдат свършени, сериозни дейности по отношение на реформирането на КФН, вече са свършени.

Предстои оставката на Караиванова да бъде одобрена от Народното събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре ограничават движението по АМ Хемус край Ябланица
Утре ограничават движението по АМ "Хемус" край Ябланица
Лавина в Алпите затрупа няколко души
Лавина в Алпите затрупа няколко души