НОВИНИ

БНТ2 отбелязва шест години от създаването си

Телевизионният канал, който се създава и излъчва програма на живо от петте регионални центъра на обществената медия – БНТ2, отбелязва шестата годишнината от старта си с поредица от събития в различни градове от страната. Самостоятелната програма на БНТ2 стартира на 16 октомври 2011 година.

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 16.10.2017
Чете се за: 02:05 мин.
У нас

С концерт на Биг Бенд - Русе БНТ 2 ще отбележи шестия си рожден ден в дунавския град. Събитието е на 16 октомври (понеделник) от 19 часа в Доходното здание. Концертът е със специалното участие на Михаил Йосифов – тромпет и Велислав Стоянов – тромбон. Диригент е Димчо Рубчев. Шест специални подаръка очакват гостите на музикалното събитие – онези от тях, които открият на своето място в залата логото на БНТ 2 ще получат покани за двама за театрални и оперни спектакли в Русе до края на годината.

Драматичният театър в Пловдив посвещава на празника на БНТ2 три от представленията си: на 16-ти октомври – авторският спектакъл на Камен Донев “Лекция №2 за всеобщата просвета” и „Чиста къща“ от Сара Рул и на 17-ти октомври - представлението „Да се провреш под дъгата“ от Георги Марков. По повод рождения ден на БНТ2 преди началото на всеки от спектаклите по двама зрители ще получат специалния театралния подарък на БНТ Пловдив – абонаментни карти за постановките от новия сезон на най-стария професионален театър в България.

Две представления на Държавният куклен театър в Пловдив са свързани с рождения ден на БНТ2. Това са най-награждавани спектакъла за възрастни - „Вграждане“, който се играе на 19 октомври и „Дама Пика“ - на 26 октомври. Шестима зрители на предаването „Добро утро с БНТ2“ ще могат да гледат спектаклите безплатно.

С премиерата на „Травиата“ на 19-ти октомври артистите от Държавната опера в Пловдив ще отправят поздрав към дългогодишните си приятели и партньори от БНТ2, а шестима зрители ще имат шанса да бъдат специални гости на представлението.

Седмица на БНТ2 стартира във Варна от 16 октомври. В понеделник екипът на телевизионния център във Варна ще даде в ефир старт на последната ветроходна гонка за сезона, в която екипажите на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев“ ще издигнат платна с логото на БНТ2. Ден по-късно предаването „България днес“ ще направи зрителите част от празника в единствения на Балканите делфинариум – любимо място за многобройните туристи. В сряда екипът ще гостува на Академията за кулинарни изкуства във Висшето училище по мениджмънт във Варна, където майстори-готвачи ще подготвят специално празнично меню за рождения ден на БНТ 2, а в четвъртък спектакълът от афиша на Държавния куклен театър във Варна е посветен на дългогодишното партньорство с БНТ 2. Специален поздрав ще отправят и шампионите на клуба по киокушин „Ичи-геки“ (петък, 19 октомври), а в събота велосипедистите от клуб „Устрем“ ще преминат по централните варненски улици в почетна обиколка с отличителните знаци на БНТ 2.

Първите футболни дами на „Спортика“ - Благоевград и юношеските национали на елитния „Пирин“ организират специално шоу за зрителите на БНТ 2. Приятелският мач ще се играе по специални правила – 16-минутни полувремена, като датата, на която стартира програмата на БНТ2 – 16 октомври, а изходът от двубоя ще разрешат изпълненията на 6 дузпи от всеки отбор, колкото са годините, които отбелязва регионалният телевизионен канал. В паузата на срещата екипът на телевизията и спортистите са подготвили и приятни изненади за гостите на събитието. Приятелският мач ще се играе в спортен комплекс „Арена парк“ в Благоевград на 16 октомври (понеделник) от 16 ч. и ще бъде проследен от зрителите на БНТ 2 чрез преки включвания в предаването „България днес“.

В София БНТ2 ще отбележи шестата си годишнина с фолклорен спектакъл. Ансамбли, участвали в различните сезони на проекта на БНТ2 „Надиграй ме“, ще представят колорита на българските народни носии, шевици, специфични танци от шест етнографски области. Празникът за столичани и зрителите на БНТ2 е на 22 октомври (неделя) от 11:00 часа пред Народния театър „Иван Вазов“ и се реализира в партньорство с инициативата на „Кока Кола“ за популяризиране на българския дух и традиции.

Регионалното съдържание е отличителен белег на програмата на БНТ2, която се излъчва ежедневно от пет различни студиа, в пет различни града – София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. През 2016 г. БНТ2 получи почетното отличие на Националното сдружение на общините в Република България като медия на българските общини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертвите на атентата в Могадишу надхвърлиха 300 души
Жертвите на атентата в Могадишу надхвърлиха 300 души
Румен Радев е склонен да подкрепи първо ремонт на старата ни военна техника
Румен Радев е склонен да подкрепи първо ремонт на старата ни военна техника