НОВИНИ

Шестима души бяха задържани край Казанлък по нова оръжейна афера

Шестима души са задържани в района на Казанлък по нова оръжейна афера. Групата произвеждала и продавала на черно автомати, картечни и бойни пистолети. Разполагала и с богат арсенал от боеприпаси. Всички оръжия били снабдени със заглушители. Продавали се само в района на бракониери. При операцията антимафиотите се натъкнали на убита кафява мечка, жертва на незаконен лов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:17, 01.04.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Разплитането на поредната група, която се занимава с търговия на оръжие в Долината на розите започва в началото на август миналата година. Тогава разследващите получават информация, че мъж от Крън предлага оръжие в района. Попадат в следите на бившия футболист Красимир Тонев - Джуджето, който вече изкарвал прехраната си като работник в оръжейния завод "Арсенал".

Той изнасял части за различни видове оръжия и ги сглобявал заедно с други петима участници в групата. Задържани са в момент когато предавали на клиент поредната поръчка.

Димитър Петров, и.ф. ръководител на спциализираната прокуратура: Седем броя автомати "Калашников", пистолет "Макаров", картечен пистолет. Няколко пистолета, които са преправени така, че да бъдат с качествата на боен, пет броя карабини, ловни пушки.
;

В домовете на шестимата са открити още голямо количество боеприпаси. Намерени са и много части за сглобяването на автомати и карабини. Групата първо получавала поръчка от клиентите си, плащането ставало предварително. Последната поръчка била контролирана от антимафиотите.

Димитър Петров, и.ф. ръководител на спциализираната прокуратура: Част от парите, както виждате и на снимките са намерени, тъй като те са дадени предварително, както ви споменах, в другите членове на групата и са били белязани.
;

Красимир Тонев - Джуджето се опитвал да привлече и други свои колеги от оръжейния завод в групата, но без успех. Според разследващите изнасянето на части за различни видове оръжие не било трудна задача.

Димитър Петров, и.ф. ръководител на спциализираната прокуратура: Ниско ниво на контрол в самия завод "Арсенал". Бих казал, че това е един системен проблем там, въпреки правените проверки на служба КОС от МВР.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за шестимата задържани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Юнкер: Време е британският парламент да каже какво иска за Брекзит
​Юнкер: "Време е британският парламент да каже какво иска за Брекзит"
Две комисии в НЗОК поемат функциите на Фонда за лечение на деца
Две комисии в НЗОК поемат функциите на Фонда за лечение на деца