НОВИНИ

Шестима кандидати ще се състезават за поста генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии в пълен състав допусна до финалния етап - изслушване - на конкурса за генерален директор на Българската национална телевизия шестима от общо деветимата кандидати, подали документи. Това стана след обсъждане на концепциите на всеки един от кандидатите. От петимата членове на СЕМ, единствено Мария Стоянова се въздържа от гласуване, тъй като, не е открила „отговор на важни за БНТ въпроси в нито една концепция“.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:45, 16.08.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Съветът за електронни медии в пълен състав допусна до финалния етап - изслушване - на конкурса за генерален директор на БНТ шестима от деветимата кандидати, подали документи. Това стана след обсъждане на концепциите на всеки един от кандидатите и гласуване.

Своите концепции с визия и предложения за развитие на обществената телевизия ще имат възможност да представят пред Съвета за електронни медии шестима кандидати за генерален директор. По поредността на подадените заявления за участие, те са Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков.

;
Бетина Жотева, член на СЕМ: Мотивите, с които аз ще подкрепя шестимата за следващия етап, са едни и същи. В съответствие със заложените критерии е налице висока професионална компетентност в телевизионната дейност.
Розита Еленова, член на СЕМ: Изложенията са систематизирани и позволяват да се добие представа за цялостният им подход към справянето с работата им като генерален директор на БНТ. Описват конкретни мерки и решения на някои от проблемите на макромениджърско ниво.
София Владимирова, председател на СЕМ: Същите мотиви - наличие на професионално-управленска и организационна компетентност.
Иво Атанасов, СЕМ: Според закона обществената медия трябва да отразява различните идеи и убеждения в обществото.
Мария Стоянова, член на СЕМ: Как този интерес на обществото за разнообразна информация, за разнообразни културни предложения за вбъдеще ще бъде подсигурено? На всичките тези въпроси аз не намерих отговор в концепциите. Ще се въздържа по отношение на всички кандидати.
;

Стоил Рошкев, Теодор Ангелов и Радослав Главчев не бяха допуснати до последния етап на конкурса.

;

Изслушванията на допуснатите кандидати ще бъдат в два поредни дни - 21 и 22 август и ще се предават пряко по БНТ2, както и на сайта на телевизията news.bnt.bg. Съветът за електронни медии ще гласува на 23 август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данъчните приземиха въздушния ресторант във Варна
Данъчните приземиха "въздушния" ресторант във Варна
С над 100 милиона се е увеличил оборотът по Черноморието
С над 100 милиона се е увеличил оборотът по Черноморието