НОВИНИ

​Шестокласник е без далак след сбиване в училище

Инцидентът станал в понеделник в часа по математика. По време на занятия две момчета - Красимир и Виктор се сдърпали заради топче.

bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 27.09.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Тежкият инцидент става по време на четвъртия час. Двамата шестокласници се скарали зад гърба на учителката, докато тя пишела на дъската. Едното момче съборило другото на земята и го ритнало в корема, след това преподавателката се намесила и ги разтървала.

Валентина Тодорова, директор на СУ "Йоан Екзарх": За добро или за зло бях в кабинета на педагогическия съветник, когато дойдоха три момчета и казаха, че ги е изпратила учителката по математика, защото е имало побой в часа по математика. Това в нашето училище е практика, когато има някакъв инцидент, учениците веднага отиват при педагогическия съветник, за да може той да разговаря с тях.

Според училището са постъпили правилно, като са завели детето при училищния фелдшер, защото се оплаквало от болки в стомаха. Обадили се и на родителите и след минути пристигнала майката. Тя взела решение синът ѝ да бъде прегледан в спешна помощ.

БНТ: Какво трябва да се прави в такива ситуации, защото те казаха, че родителят трябва да реши?

Анелия Иванова, майка на пострадалото момче: Като отидох да го взема те ме осведомиха, че нямат право да извикат без мое разрешение. Сигурно са прави хората, защото един родител не разреши те да го закарат или лично той да си го вземе, сигурно са прави и те.

Спешната операция и отстраняването на далака са спасили живота на момчето.

Д-р Атанас Атанасов, директор на МБАЛ - Шумен: Ако няма някакви усложнения от самата травма и големия кръвоизлив, последствията би трябвало да бъдат нищожни, да не са фатални за понататъшния живот на детето.

Случаят с пострадалото от училищна агресия дете ще бъде разгледан на педагогически съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР разля стотици литри с бира на АМ Струма
ТИР разля стотици литри с бира на АМ "Струма"
Близо 6000 души бяха евакуирани заради вулкан на Вануату в Тихия океан
Близо 6000 души бяха евакуирани заради вулкан на Вануату в Тихия океан